Zaterdag 10 augustus 2019 (overdag)

09.00 uur - 16.00 uur        Jaarmarkt Scheerwolde

Jaarlijks wordt er tijdens het dorpsfeest op zaterdag een gezellige markt gehouden.

De markt van Scheerwolde kenmerkt zich door zijn variëteit aan kramen, waardoor er voor ieder wat wils is.
De laatste jaren zijn brocante waar erg in trek en deze mogen uiteraard ook niet ontbreken.

Al een aantal jaren is onze markt groeiende en trekt bezoekers uit de gehele regio.
Daarnaast ligt Scheerwolde midden in het natuurgebied de Weerribben en trekt 's zomers veel toeristen.

Als aanvulling op de markt worden verschillende shows en activiteiten georganiseerd, waardoor er naast een gezellige braderie, het ook vooral een uitje wordt voor het hele gezin.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze marktmeester:

via markt@feestinscheerwolde.


Grote braderie

Een groot aantal kramen met allerlei koopwaar en levensmiddelen zullen weer opgesteld rond de dorpskern De Brink en de Scheerwolderweg. Een gevarieerde markt is ook nu weer gewaarborgd. De markt/braderie begint vanaf een uur of acht gestalte te krijgen en zal tot 16.00 uur in de middag duren. Tussen de middag kunt u wat lekkers tussendoor nemen om vervolgens weer te genieten van alles wat er op de markt te zien is.

Wilt u zich op geven voor de markt/braderie ga dan naar www.feestinscheerwolde.nl/markt


Rommelmarkt

Het dorpsfeest Scheerwolde is voor ieder wat wils. Zo is er een mooie aanvulling van veel particulieren en hobbyisten, die een plekje hebben op de rommelmarkt. Zij bieden hun tweedehands waren aan, veelal uitgestald op een kleed of een stuk plastic.

De rommelmarkt is geplaatst vanaf scheerwolderweg 10 richting de feesttent en dan tot aan de tent


Landbouwmechanisatieshow

In een agrarische omgeving mag een dergelijke show niet ontbreken. Het is dan ook een vaste traditie dat veel mechanisatiebedrijven uit de regio hun steentje bijdragen aan deze show. Landbouwmachines met de nieuwste technische snufjes zijn te bezichtigen.

Oude tractoren, machines en bromfietsen


13.30 uur Verloting

De trekking van de loten vindt plaats om 13.30 uur. Deze zal worden verricht door de Wethouder Marcel Scheringa van de gemeente Steenwijkerland in de feesttent op de Brink.

De hoofdprijs zal een stalen ros zijn en word beschikbaar gesteld door Ten Veen Tweewielers uit Oldemarkt


16.00 uur Zeskamp op de Brink

Lachen, zweten en vooral genieten... Er strijden meestal rond de acht teams tegen elkaar in verschillende onderdelen. Voor de deelnemers mooi om te doen, maar voor het publiek eveneens genieten!Zaterdag 10 augustus 2019 (avond)

22.00 - 02.00 uur Optreden van de band "Papa di Grazzi’’ met van te voren een optreden van een lokale DJ Lesy


Papa di Grazzi is al jaren een spraakmakende act in het cover. mooie dames, korte rokjes, malle acts, super muzikaal, enorm veelzijdig, verrassende repertiorekeuze, een top show en dito sound. Ga zo nog maar even een tijdje door.

Dit allemaal onder leiding van de Godfather of PartY uit het Nederlandse bandjes circuit Albert himself. Ook is Albert zanger van de hitsingel O van Melrose toentertijd. Tietske en Danielle clompleteren de show met hun uitstraling en strakke zang en blazers partijen. De geroutineerde band met louter topmuzikanten weet van geen ophouden en de energie spat uit de speakers. Niet voor niets behoort Papa di Grazzi qua boekingen en vooral ook impact al die jaren tot de Nederlandse top van cover en partybands.