Zaterdag 11 augustus 2018 (overdag)

08.30 uur - 14.00 uur        Jaarmarkt Scheerwolde

Jaarlijks wordt er tijdens het dorpsfeest op zaterdag een gezellige markt gehouden.

De markt van Scheerwolde kenmerkt zich door zijn variëteit aan kramen, waardoor er voor ieder wat wils is.
De laatste jaren zijn brocante waar erg in trek en deze mogen uiteraard ook niet ontbreken.

Al een aantal jaren is onze markt groeiende en trekt bezoekers uit de gehele regio.
Daarnaast ligt Scheerwolde midden in het natuurgebied de Weerribben en trekt 's zomers veel toeristen.

Als aanvulling op de markt worden verschillende shows en activiteiten georganiseerd, waardoor er naast een gezellige braderie, het ook vooral een uitje wordt voor het hele gezin.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze marktmeester:

via markt@feestinscheerwolde.nl


Ponymarkt

Tot ons grote spijt zal er dit jaar geen pony markt meer plaats vinden. Door de nieuwe regelgeving van dierenbeleid is het helaas niet meer haalbaar om de ponymarkt te realiseren.


Grote braderie

Een groot aantal kramen met allerlei koopwaar en levensmiddelen zullen weer opgesteld rond de dorpskern De Brink en de Scheerwolderweg. Een gevarieerde markt is ook nu weer gewaarborgd. De markt/braderie begint vanaf een uur of acht gestalte te krijgen en zal tot 15.00 uur in de middag duren. Tussen de middag kunt u wat lekkers tussendoor nemen om vervolgens weer te genieten van alles wat er op de markt te zien is.

Wilt u zich op geven voor de markt/braderie ga dan naar www.feestinscheerwolde.nl/marktRommelmarkt

Het dorpsfeest Scheerwolde is voor ieder wat wils. Zo is er een mooie aanvulling van veel particulieren en hobbyisten, die een plekje hebben op de rommelmarkt. Zij bieden hun tweedehands waren aan, veelal uitgestald op een kleed of een stuk plastic.

De rommelmarkt is geplaatst vanaf scheerwolderweg 10 richting de feesttent en dan tot aan de tent


Landbouwmechanisatieshow

In een agrarische omgeving mag een dergelijke show niet ontbreken. Het is dan ook een vaste traditie dat veel mechanisatiebedrijven uit de regio hun steentje bijdragen aan deze show. Landbouwmachines met de nieuwste technische snufjes zijn te bezichtigen.

Oude tractoren, machines en bromfietsen

Veel mensen raken hier niet op uitgekeken en de diversiteit is een prachtig schouwspel op zich. We streven naar een zo groot mogelijke aanvoer, zodat iedereen dit stukje nostalgie kan herbeleven.


13.30 uur Verloting

De trekking van de loten vindt plaats om 13.30 uur. Deze zal worden verricht door burgemeester Rob Bats van de gemeente Steenwijkerland in de feesttent op de Brink.

De hoofdprijs zal een stalen ros zijn en word beschikbaar gesteld door Ten Veen Tweewielers uit Oldemarkt14.00 uur Zeskamp op de Brink

Lachen, zweten en vooral genieten... Er strijden meestal rond de acht teams tegen elkaar in verschillende onderdelen. Voor de deelnemers mooi om te doen, maar voor het publiek eveneens genieten!Zaterdag 11 augustus 2018 (avond)

22.00 - 02.00 uur Optreden van de band ‘’Melrose’’ met van te voren een optreden van een lokale DJ

MELROSE houdt al jarenlang het Nederlandse publiek in de ban met een muziekshow vol covers omgeven door absurdistisch totaaltheater met een vleugje satire. Een multimediaal mu­ziekspektakel bommetjevol theater, slapstick, Special FX, laser-en lichtshows dat alle zintuigen prikkelt.

Een fantastische feestelijke muzikale beleving!!!

Als een sensationele muzikale storm raast de band MELROSE door Nederland. Met een supergevarieerde show bommetjevol Special FX, de meest fantastsiche meezing-hits, dans en theater maakt de band van elk feest een heel bijzonder feest!

Het repertoire van MELROSE bevat de kneitervetste hits van de internationale popgeschiedenis...

Maak kennis met de Super Turbo Show van de band MELROSE… Een bijna 3 uur durende muzikale happening waarin de ene na de andere kneitervette superhit op het publiek losgelaten… En dat betekent hossen, springen en meezingen…

Een energieke hyperactieve spektakel met een ongekend aantal covers die uniek in Nederland en omstreken is.