Zaterdag 12 augustus 2017 (overdag)

06.00 uur - 14.00 uur        Jaarmarkt Scheerwolde

Waar er afgelopen jaren er een grote middeleeuwse markt, western countryfair en boerenmarkt werd georganiseerd, wordt dit jaar wederom een succesvolle markt georganiseerd. Meer informatie volgt te zijner tijd. Op de pagina "Markt" staat het overzicht van het programma.

Ponymarkt

Onze ponymarkt (de 49e editie) heeft landelijke bekendheid en behoort tot de grootste vijf van ons land! De markt trekt elk jaar zo'n vierhonderd dieren. Voor diegene die niet alleen wil genieten van de dieren zelf maar ook van het toch wel specifieke wereldje van de paardenhandelaar en het beklinken van koop en verkoop van een paard is het vroeg opstaan geblazen. De markt vangt veelal aan rond een uur of zes. De meeste handel vindt in de eerste uren plaats. Voor ieder dier dat op de markt aangevoerd wordt, is er een premie beschikbaar van € 5,00. Een kleine tegemoetkoming voor de handelaar.

Grote braderie

Een groot aantal kramen met allerlei koopwaar en levensmiddelen zullen weer opgesteld rond de dorpskern De Brink en de Scheerwolderweg. Een gevarieerde markt is ook nu weer gewaarborgd . De markt/braderie begint vanaf een uur of acht gestalte te krijgen en zal tot 15.00 uur in de middag duren. Tussen de middag kunt u wat lekkers tussendoor nemen om vervolgens weer te genieten van alles wat er op de markt te zien is.

Op de pagina "Markt" vindt u alle informatie om u in te schrijven voor een plek op de markt. Daar zijn ook de marktvoorwaarden te vinden.

Rommelmarkt

Het dorpsfeest Scheerwolde is voor ieder wat wils. Zo is er een mooie aanvulling van veel particulieren en hobbyisten, die een plekje hebben op de rommelmarkt. Zij bieden hun tweedehands waren aan, veelal uitgestald op een kleed of een stuk plastic.

Landbouwmechanisatieshow

In een agrarische omgeving mag een dergelijke show niet ontbreken. Het is dan ook een vaste traditie dat veel mechanisatiebedrijven uit de regio hun steentje bijdragen aan deze show. Landbouwmachines met de nieuwste technische snufjes zijn te bezichtigen.

Oude tractoren, machines en bromfietsen

Veel mensen raken hier niet op uitgekeken en de diversiteit is een prachtig schouwspel op zich. We streven naar een zo groot mogelijke aanvoer, zodat iedereen dit stukje nostalgie kan herbeleven.

13.30 uur        Verloting

De trekking van de loten vindt plaats om 13.30 uur. Deze zal worden verricht door burgemeester Rob Bats van de gemeente Steenwijkerland in de feesttent op de Brink.

14.00 uur        Zeskamp op de Brink

Lachen, zweten en vooral genieten... Er strijden meestal rond de acht teams tegen elkaar in verschillende onderdelen. Voor de deelnemers mooi om te doen, maar voor het publiek eveneens genieten!

 


Zaterdag 12 augustus 2017 (avond)

22.00 - 02.00 uur Optreden van de band De Bijtels

Van ouderwetse rock, tot hedendaagse pop... niets is deze mannen te gek!

Grote maar ook kleinere hits worden met een enorme berg energie gebracht. Het enthousiasme van de vijf ervaren muzikanten straalt er van af en de dansvloer zal dan ook al snel te klein zijn. Meezingen, meespringen, of gewoon genieten. Het kan en het zal gebeuren. Laat je meevoeren in een muzikale reis door de tijd. Een muzikale reis die de bezoeker voert van ouderwetse rock 'n roll tot de hedendaagse knallers met een tussenstop bij de nederpop, après-ski en dampende rock. Eenmaal weer nuchter en bekomen van een avondje met De Bijtels zou je willen, dat je wat minder gedronken had, maar ook dat je blij bent, dat jij erbij bent geweest!

Optreden zanger Jannes

Enorm trots zijn we als feestcommissie dat Jannes naar Scheerwolde komt!
Jannes behoort al jaren tot een van de grootste volkszangers van Nederland.
Met zijn gevarieerde Nederlandstalige repertoire spreekt hij enorm veel fans aan en zet menig tent op de kop met zijn meezingers.

Titels zoals ‘Adio Amore’, ‘Mijn Naam is Jannes’, ‘Beetje Meer’ en ‘Zwevend naar Geluk’ klinkt bij menigeen bekend in het gehoor en met zijn jarenlange ervaring in het feestcircuit belooft het zeker een groot feest te worden!