Donderdag 10 augustus 2017 (avond)

Voorbereiding

Al vanaf maandagavond is er veel activiteit in het kader van het dorpsfeest bij de bevolking te constateren. De straten in het dorp worden versierd, wat weer een gezellige drukte geeft. Er worden voorbereidingen getroffen om het feestterrein geschikt te maken en de straatbarbecues brengen de mensen in een feestelijke stemming, om er vanaf donderdag eens even echt tegen aan te gaan. Ook dit jaar zal de feesttent al op woensdag op de Brink opgezet worden. Veel vrijwilligers onder leiding van de feestcommissieleden Lense Lugtmeijer, Gerrit Mol en Egbert de Jonge klaren deze klus in samenwerking met de fa. Steenge ( tentverhuur).

De officiële start van de festiviteiten vindt plaats omstreeks 19.00 uur. De kermis draait vanaf dat moment op volle toeren, drie dagen lang.

Programma

19.00 uur - Opening door de Bazuin

De muziekvereniging Bazuin is het muzikale hart van Scheerwolde. Jaarlijks openen zij het feest met vrolijke nummers en daarmee is het dan ook echt duidelijk: drie dagen feest! 

19.30 uur  - Opening feest met een Crazy Bingo en muziek van Willem Spans

Het wordt een zeer gezellige avond met leuke prijzen, maar vooral gezelligheid met elkaar staat centraal!
Voor jong en oud is een bingo goed mee te doen. Tussendoor hebben we een leuk stukje muziek en eind van de avond sluiten we swingend de openingsavond af.

We zetten een aantal (sta)tafels door de tent, een biertje in de hand en spelen maar voor mooie prijzen!

Willem Spans

Willem Spans is na zo’n twintig jaar optreden gepokt en gemazeld in het artiestenvak.
Naast het muzikale- en zangtechnische gedeelte trekt hij alles uit de kast om u een geslaagd en onvergetelijk optreden voor te schotelen.

Als soloartiest ontwikkelde Willem gaandeweg een eigen stijl met allerlei verkleedpartijen en doldwaze liedjes teneinde het hooggeeerd publiek te vermaken. Hij is dan voor deze 'Crazy Bingo' ook de ideale persoon om er een spetterend feest van te maken!